Information från KJV:s stab

Korsö

I skrivande stund sitter jag i strandmässen på Korsö och tittar ut mot Sandhamn och tänker tillbaka på värnpliktens sena 90-tal och vad som hänt sedan dess. I denna byggnad fick vi aldrig tillträde, bakom markan var förbjudet område och ner till befälen sökte man sig sällan om man fått egen tid över efter väl genomförda övningar. Tiden på Korsö gick snabbt och det är först nu i efterhand som jag kan konstatera att den tid som tillbringades här skapade en stark gemenskap och ett orubbligt förtroende för sina kamrater, något som det civila arbetslivet kan behöva en påminnelse om idag.

Officershögskolan blev framskjuten på obestämd tid och andra civila uppgifter lockade mer. Livets hårda skola tog vid och sedan dess har åren passerat i rask marschfart. Efter några vilande år i Kustjägarveteranerna så har nu möjligheten dykt upp att fortsätta förvalta den stabsfunktion som Anders Fryklöf lämnat över efter många förtjänstfulla år. Anders har varit mentor sedan början på året vilket gjort att jag kunnat se över, och i vissa fall, skapa rutiner för våra områden där KJV och FKJ verkar.

Första uppgiften har varit att registrera medlemsinformation för 2013 så att våra interna/externa system innehåller uppdaterad information. Idag finns en plattform med uppgifter över värnpliktiga och officerare som används för utskick av tidning, gruppmeddelande via epost samt kontroll av facebookgruppen KJV – Kustjägarveteranerna. På sikt ska denna information hjälpa oss att erbjuda fler aktiviteter till våra medlemmar där vi tar hänsyn till var man bor, utbildningsperiod och tidigare deltagande i aktiviteter.

Andra uppgiften har diskuterats flitigt senaste tiden och berör vårat Korsö där många av oss har en historia och fina minnen. Försvarsmakten har gjort förändringar vid årsskiftet och i samband med detta har rutiner behövts ses över. Det är med glädje jag kan meddela att detta nu är åtgärdat och vi åter kan besöka vårt andra hem. Under maj kommer KJ-baracken att ses över och utrustas med micro, kokmöjligheter och kylskåp för att göra tillvaron mer bekväm. 25 sovplatser finns att tillgå. Kudde och försvarets härliga grå filt finns på rummen, sängkläder medtas. Dusch finns tillgängligt i bastun och utökade kokmöjligheter finns i markan. Till Korsö tar man sig med vår turbåt som ligger förtöjd på Sandhamn alternativt ytsim eller kajak.

Besökshandligar finns att ladda ner på vår hemsida under Korsö. Handlingarna fylls i och returneras till kansliet för bokning och senare beslut av Amf1.

Med dessa rader vill jag tacka för varmt mottagande i KJV samt önska alla läsare en riktigt skön sommar.

 


Vi ses på Korsö i september!

 

Henrik Hessbo, KJ 98 Stabschef KJV & FKJ