Basker Trophy 2013

”Årets viktigaste golftävling!”

i samarbete med Ombergs golf
 
 
 
Basker Trophy är den årliga lagtävlingen i golf där Fallskärms- och Kustjägare oavsett årgång får chansen att umgås och tävla under en helg med mycket skratt och nya bekantskaper. Detta är tävlingens tredje år och det ärKJV som försvarar vandringspriset efter att ha vunnit föregående års tävling på Lanna. 
 
För vem
Oavsett ditt handikapp så vill vi att du är med och deltar! Tidigare år har allt från rena 36-handikappare till singelhandikappare varit med i startfältet. Lämna information i anmälan om du saknar aktivt medlemskap i golfklubb så löser vi även detta. Har du svårt att komma loss från fru och barn så föreslår vi att du tar med även dessa. Dock spelar de utom tävlan i egen boll. 

När, Var & Hur

Helgen 

den 10e – 11 e augusti (V.32)

.  Tävlingen spelas lördagen den 10e augusti och vi samlas i restaurangen för gemensam lunch kl 12. Banan är belägen mellan Göteborg och Stockholm vid Vätterns östra strand och anses vara en av Rikets bättre golfanläggningar: 

Ombergs GK
Transport:

 För dig som inte har bil, uppge detta i din anmälan så löser vi förmodligen din förflyttning genom samåkning.

Boende:

 Vi har ett paketerbjudande där boende vid klubben ingår. 

Utrustning:

 Om du är i behov av att låna utrustning, uppge detta i anmälan så löser vi det.

Kostnad

Paketpris: Greenfee (18-hål), tvårättersmiddag, frukost och boende: 1195 kr. Endast greenfee är 500 kr. 

Spelform 
Scramble lagmatch:

 Varje boll består av fyra spelare, två, tre eller fyra spelare från respektive lag (KJV/FJK). Alla i bollen slår ut från tee på varje hål. Sedan väljer duon gemensamt den bästa bollen för laget att fortsätta spela ifrån. Spelaren vars slag blev bäst markerar i anslutning till bollen och slår sedan sitt slag. Övriga lagspelare i bollen, vars utslag bedöms som sämre, placerar sin boll inom ett scorekort från markeringen (ej närmare hål) och spelar sitt andra slag från det nya läget. (Så sker även på green.) Laget fortsätter sedan att spela från den bästa bollen hålet ut. Laget med minst antal slag på hålet erhåller en poäng. Vid delat resultat utgår ingen poäng. Spelformen tar ej direkt hänsyn till spelarnas handicap men för att samtliga matcher skall bli spännande kommer strävan vara att få spelnivån i varje boll så lika varandra som möjligt. 

19:e hålet 

Efter att de sista spelarna avslutat rundan fortlöper eventet med kalla drycker i hotellets bastu och när alla är rena och förmodligen hungriga är det dags för en välbehövd middag i restaurangen.

Anmälan
Intresseanmälan med namn, handikapp, golfid, önskat boende, enkel- eller dubbelrum och klubbtillhörighet (KJV/FJK) skickas till henrik.thomas@tele2.se  senast den 7/6 men gärna så snabbt som möjligt.
Ev. frågor? Ring Henrik Thomas 070-970 52 20 så löser vi det.