Kort resumé av Basker Trophy 2013

Den 10:e augusti var det dags för drabbning igen i den årliga golftävlingen mellan KJV och FJK.

I år samlades vi på Ombergs GK, beläget vid Vätterns östra kust. Tanken var att det skulle vara ungefär lika långt från Göteborg som från Stockholm. Malmö:iter får ursäkta en extra timme, men samtliga deltagande var mycket nöjda med anläggningen och banan som verkligen bjöd på utmaningar.

Förutsättningarna var enkla inför den tredje tävlingen. Efter KJV vinst förra året så var ställningen 1-1 vilket naturligtvis skapar lite tävlingsstämning. Trots att vi alla säkert ville vinna så fans en mysig och kamratlig atmosfär där det viktigaste egentligen var att finnas på plats och delta.

Efter samling med lunch och genomgång av regler och startfält så kastade vi oss ut i allvaret. Det var verkligen en mix av fantastiska golfslag och diverse försök till jordbruk. Efter ca. 4½ timme med sol och några korta regnskurar så samlades vi utanför klubbhuset och njöt av välförtjänt dricka av olika slag medan sekretariatet sammanställde resultatet och förkunnade följande:

Längsta drive vanns av FJ Henrik Björkqvist. Illa! Vi KJ kanske måste köra mer ”böj – sträck” så vi slår längre?

Närmast hål vanns av KJ Måns Lilliehöök med ett fantastiskt utslag. Utsökt precision!

Totalt vann KJV även i år, dock med mycket mindre marginal är förra året. För att kunna fortsätta abonnera på vandringspriset så behövs det fler golfande KJ. Nästa år förväntar jag mig en ordentlig uppslutning där vi försvarar KJV med våra pannben.

Jag utlovar en underbar helg med kamratlig atmosfär och många tillfällen till lite ljugande om hur trevligt det var som KJ/FJ. Det behövs inte några stora golfmeriter för att delta, det räcker långt med ett gott humör och att vara på plats.

Från vänster: Robert Björkqvist, Gunnar Stenbeck, Måns Lilliehöök, Henrik Thomas, Joakim Karlsson.


Från vänster: Robert Björkqvist, Gunnar Stenbeck, Måns Lilliehöök, Henrik Thomas, Joakim Karlsson.

Trofén vi fajtas om.

Trofén vi fajtas om.

Trofén vi fajtas om.

Efter prisutdelning och diverse skålande så satt en del kvar och skålade mer, medan vi andra njöt en stund i bastun och duschen innan vi samlades för en gemensam middag. Maten var delikat och med flytande tillbehör så blev stämningen snabbt på topp och de mest vansinniga historierna avlöste varandra.

Söndag morgon, inte alltför tidigt, avslutade vi helgen med frukost och ilastning i bilarna för hemfärd.

Jag vill tacka samtliga deltagare, såväl KJ som FJ, för ert deltagande. Förhoppningsvis ses vi nästa år igen.

KJV ska försvara vår trofé!

 

 

Henrik Thomas KJ 80/81

Medskrivande:

Robert Björkqvist KJ 07/08