Golftävling mellan kust- och fallskärmsjägare

Basker Trophy är en golftävling mellan KJV och FJV och gick av stapeln första gången 2011 med FJK som vinnare.

Basker Trophy är en golftävling mellan kustjägare och fallskärmsjägare


Första tävlingen hade stora problem att nå ut och samlade en begränsad skara entusiastiska golfjägare. 

Nu hade man tydligen nått ut bättre vilket gav 19 anmälda, varav 15 kom till start. Det fanns vissa suspekta bortförklaringar som brutet ben, brutna revben osv. Något ska ändå en svensk jägarsoldat tåla!

Till sak. Vi samlades för genomgång av tävlingsform och reviderad startlista 11.00 11/8 på Lanna Lodge nära Örebro. Ett bra val av bana ca 2 timmar från Stockholm och 3 timmar från Göteborg. Boendeformen är bra, från nybyggda hotellrum till enklare stugor. Anläggningen har även SPA och gym samt en bra restaurang där vi hade en samling med mycket gott samkväm där alla löjliga sagor berättades.

Före start valde en del att äta lite och vila sig i form innan tävlingen, medan en del seriösa golfare värmde upp och försökte hitta en bra dagsform. Pytt-i-panna och ett par bärs kanske inte är bästa uppvärmningen…

För de oinvigda kan jag nämna att det är lättare att få en AK-kula att träffa rätt, än att få en golfboll att gå dit den ska.

Före start rådde en mycket kamratlig ”rivalitet” med goa gliringar. Under rundan passade vi på att småretas lite om chansen uppstod ute på banan.

Jag gick tillsammans med Gunnar Stenbeck 56/57 samt Anders Nilsson och Joakim Karlsson båda 83/84 (tror jag) i den sista bollen. Spelformen ”Scramble” är mycket social och innebär att man efter 1:a slag väljer den bästa bollen och från det läget slår alla. Sedan fortsätter man att välja det läge laget bedömer som bäst och alla spelar vidare därifrån.

Hela golfrundan präglades av en mix mellan fantastiska golfslag och rent skitspel samt lite jägarprat däremellan. Som vädret varit denna sommar så hade vi troligen tur, shorts och pikétröja fungerade utmärkt. Sol och lite moln med ca 20 grader är ganska idealiska förhållanden för golf enligt min subjektiva bedömning.

Eftersom vi i min boll startade sist var vi sist ut och det startade genast ett febrilt räknande när vi hålade ut. Vår boll hade inte hunnit med det 19:e hålet (ÖL) innan det var färdigräknat och prisutdelning där det förkunnades att KJV vann Basker Trophy 2012. Vandringspriset ser ni på bilden med vinnarlaget och FJK fick andra priset, en söt äggkopp…

Efter avklarad prisutdelning och diverse skämt och kommentarer om vilka som egentligen var bäst så var det dags för bastu, jacuzzi och lite jägarläsk innan vi avrundade med en god 3-rätters i resturangen. Det var en oväntad städad kväll där erfarenheter och minnen utbyttes mellan generationer och mellan KJV – FJK. Alla var överens om att det var en mycket trevlig tillställning och att vi möts igen, även om vi kanske hade olika uppfattning om hur tävlingen kommer sluta då.

Hela tävlingen och helgen innefattade god kamratskap med mycket skratt och en hel del roliga historier om vad vi lyckats med, men även som varit mindre lyckat. Sånt finns säckert i alla vapengrenar.

När jag sammanfattar helgen så kan jag konstatera att vi hade otroligt trevligt och att jag absolut kommer att

vara med nästa år. Det viktigaste var inte tävlingen i sig, även om det är kul att vinna, utan att delta i detta brödraskap mellan Sveriges bästa jägarförband.

Upprop! FJK kommer att visa upp sitt nesliga andrapris på FJK årsdagen och ropa efter hjälp från golfande FJK. Det är viktigt att de KJV som spelar golf deltar och försvarar KJV och vandringspriset.

 

Henrik Thomas

 

 

Anmälan för Basker Trophy 2013


Intresseanmälan med namn, handikapp, golfid, önskat boende, enkel- eller dubbelrum och klubbtillhörighet (KJV/FJK) skickas till henrik.thomas@tele2.se  gärna så snabbt som möjligt.
Ev. frågor? Ring Henrik Thomas 070-970 52 20 så löser vi det.